Home
Fysiotherapie    

Manueeltherapie
Oedeemtherapie
Dry needling
Medische Fitness
Verzekering
Tarievenlijst
Fysio therapeuten
Interessante linken
Vacatures
Contact




      Dry needling

 

Al enige tijd is in de fysiotherapie praktijk Fysio Fit-Inn aan de Violierstraat 146 te Almelo de mogelijkheid om Dry Needeling therapie te volgen. Dry Needeling, niet te verwarren met acupunctuur, is een vrij nieuwe vorm "triggerpoint" (tp) therapie, die zijn waarde inmiddels ruim heeft bewezen.

 Hanny de Vries heeft de opleiding gevolgd en is nu gecertificeerd om deze behandelmethode toe te passen. 
Dry Needling wordt toegepast op spierproblemen en is op basis van “myofasciale triggerpoints”, ook wel mt’s genoemd. Myofasciale triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen van de spiervezels in de spier. Deze ontstaan door een verkeerde beweging of door overbelasting (herhaaldelijke bewegingen, verkeerde werkhouding). 
Bij Dry Needling wordt met een acupunctuurnaald het triggerpoint  aangeprikt. Door middel van het aanprikken van een triggerpoint, ontstaat er een lokale reactie in de spier welke het herstel bevorderd. Het is gebaseerd op anatomisch en neurofysiologische principes. 
De behandelmethode is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. In Nederland valt het dan ook onder de reguliere zorg van de fysiotherapie en wordt het ook als zodanig vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor inlichtingen: 
Hanny de Vries 06-48058332